Mini-pizza z kurczaka

warsztaty dla rodziców

Przygotowanie:

Składniki na 2 porcje

  • 1 podwójna pierś z kurczaka (400 g)
  • 2 łyżeczki startego parmezanu (10 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 6 pieczarek
  • 1 cebuli
  • 1 papryki czerwonej
  • sól, słodka papryka, oregano

Przepis

Pierś z kurczaka przekroić na pół i rozbić z obu stron na cienki kotlet. Posmarować oliwą i posolić. Na wierz położyć pokrojoną cebulę, pieczarki i paprykę, posypać parmezanem, papryką i oregano. Położyć na blasze na pergaminie, włożyć do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 30 minut.

1 porcja: 270 kcal, 42 g białka, 7 g tłuszczu i 7 g węglowodanów