Kiełkujący ryż z warzywami i twarogiem wędzonym

Przygotowanie:

Przed Wami kolejny przepis na szybki, wegetariański obiad. Z podanych składników przygotujecie jedną, sycącą porcję! Wypróbujcie koniecznie!



Wartość odżywcza dla 1 porcji:

  • Energia 476 kcal
  • Białko 26 g
  • Tłuszcz 15,2 g
  • Węglowodany 50,6 g

Składniki:

  • 50 g kiełkujący ryż
  • 200 g warzywa na patelnie
  • 100 g twaróg wędzony
  • 5 g oliwa z oliwek

Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa smażymy na łyżeczce oliwy, aż będą
miękkie. Ugotowany ryż dodajemy do warzyw na patelnie i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Na końcu dodajemy pokruszony, wędzony twaróg.



kiełkujący ryż z warzywami i twarogiem wędzonym



Dietetyk Sylwia_Jajuga-01


Sylwia Jajuga
dietetyk