Wartość odżywcza 1 porcji:
- Kcal: 387
- B: 11 g
- T: 11 g
- W: 11 g 66 g
Składniki:
- 3 łyżki ryżu białego (45g)
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka cynamonu (4g)
- 1 łyżka masła orzechowego (20g)
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego/skyru (20g
- opcjonalnie: odrobina soku z wyciśniętej cytryny
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jabłko pokrój w kostkę, obtocz w cynamonie i podpraż na patelni aż do zmięknięcia i zarumienienia. Dla smaku możesz dodatkowo polać jabłka sokiem z wyciśniętej cytryny. Następnie przekładaj ryż naprzemiennie z jogurtem w pucharku/słoiczku. Na wierzch dodaj masło orzechowe i jabłka w cynamonie.