Wartość odżywcza 1 porcji:
- Kcal: 443
- B: 20 g
- T: 27 g
- W: 36 g
Składniki:
- 1 garść rukoli (20g)
- pół kostki tofu wędzonego (90g)
- 1 łyżeczka papryki w proszku (4g)
- 1/4 sztuki dyni (200g)
- 4 plastry pomidorów suszonych w oleju (28g)
- 1 burak (100g)
- 1,5 łyżki oliwy z oliwek (15g)
- łyżeczka soku z wyciśniętej cytryny (5g)
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Dynię pokrój w kostkę. Wsadź do żaroodpornego naczynia, dodaj ulubioe przyprawy (np. paprykę, czosnek, zioła) i polej niewielką ilością oliwy z oliwek. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30 min – aż do zmięknięcia. Międzyczasie pokrój tofu i buraka w kostkę. Tofu obtocz w papryce i podsmaż na patelni aż do zarumienienia. Rukolę przełóż do miski, dodaj buraki, suszone pomidory i resztę składników. Całość polej odrobiną oliwy z oliwek i sokiem z wyciśniętej cytryny.