Przygotowanie:
Zielony pietruszkowy sos nadaje tej prostej sałatce nowy, pozytywnie zaskakujący smak. Zadbaj, aby produkty ładnie ułożyć na talerzu – wtedy Twoja rodzina na pewno chętniej będzie sięgała po sałatki. Pamiętaj że jemy również oczami, danie ładnie podane szybciej Cię nasyci i sprawi że posiłek będzie przyjemniejszy. Smacznego!
Przepis na 1 porcje, 354kcal
- Sałatka z tuńczykiem i sosem pietruszkowym
- Sałata rukola
- 100 g Pomidorki koktajlowe
- 100 g Papryka czerwona
- 80 g Tuńczyk w sosie własnym
- 75 g Jogurt naturalny
- 10 g Słonecznik, nasiona
- 50 g Bułki grahamki
- Natka pietruszki, sok z cytryny
Tuńczyka odsączyć z zalewy. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Jogurt zmiksować z natką pietruszki, kilkoma kroplami soku z cytryny, solą i pieprzem. Warzywa pokroić, rozłożyć na talerzu, posypać pokruszonym tuńczykiem i słonecznikiem, polać sosem. Podawać z pieczywem.