Wartość odżywcza:
- Energia: 659 kcal
- Białko: 26 g
- Tłuszcze: 40,2 g
- Węglowodany: 52,4 g
Składniki na 2 poracje:
- Szpinak - 150g
- Ser camembert - 120g
- Makaron - 120g
- Śmietana 18% - 150ml
- Oliwa z oliwek - łyżka
- Czosnek, cebula
Przygotowanie:
Pokrojoną w kostek cebule zeszklić na oliwie z oliwek, dodać posiekany czosnek, smażyć 2 min, dodać liście szpinaku. Dusić dodatkowe 2 min pod przykryciem. Po tym czasie całość przekładany do naczynia i blendujemy. Na te sama patelnie wlewamy śmietanę i pokrojony w kostne ser. Dodajemy zblenowany szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia sera. Podajemy z ugotowanym dente makaronem al dente.
Smacznego!