Wartość odżywcza 1 porcji bez pieczywa:
- Energia: 371 kcal
- Białko: 12,2 g
- Tłuszcze: 20,9 g
- Węglowodany: 39,2 g
Składniki na 1 porcję:
- Garść rukoli (20 g)
- Ser feta (50 g)
- Pomidor (170 g)
- Gruszka (100 g)
- Plaster cebuli czerwonej (20 g)
- Dwie łyżki pestek granatu (30 g
- Łyżka pestek dyni (10 g)
- Łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
- Łyżka miodu (16 g)
Przygotowanie:
Gruszkę, pomidora i cebulę umyć i pokroić a granat obrać. Do misy wrzucić rukolę, dodać pokruszony ser feta, pokrojone warzywa i owoce. Całość polać miodem i oliwą z oliwek i wymieszać, na koniec posypać pestkami dyni.
Przepis autorstwa Katarzyny Burakiewicz, stażystki Poradni Mój Dietetyk Poznań.
Opiekun stażu: dietetyk Agnieszka Pompecka.