Omlet jabłkowo – cynamonowy

Przygotowanie:

Czasami budzimy się i już od rana mamy ochotę na coś słodkiego. W takiej sytuacji świetnym rozwiązaniem będzie omlet jabłkowo-cynamonowy. Idealny na słodkie rozpoczęcie dnia! 🙂

Jedna porcja zawiera jedynie 244 kcal.

Przepis na jedną porcję:

  • płatki owsiane / 20g
  • 1 kurze jajko / 60g
  • mleko 1,5% / 20g
  • jabłko / 50g
  • jogurt naturalny / 20 g
  • miód pszczeli / 5g
  • szczypta proszku do pieczenia, cynamon, odrobina oleju do smażenia

    Płatki owsiane zmiksuj na mąkę, jajka ubij trzepaczką. Jajka, zmiksowane płatki, pokrojone w kostkę jabłko, cynamon, mleko i proszek do pieczenia wymieszaj. Smaż z obu stron pod przykryciem na złoty kolor. Podaj z jogurtem i miodem.

    Aleksandra Jędrych

    Aleksandra Jędrych
    dietetyk