Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 481 kcal
- Białko: 21,3 g
- Tłuszcze: 20,2 g
- Błonnik pokarmowy: 8,9 g
- Węglowodany: 63,7 g
Składniki na 1 porcję:
- 120 g Jaja kurze całe (2 szt.)
- 120 g Banan
- 20 g Płatki owsiane
- 5 g Olej rzepakowy
- 10 g Kakao naturalne w proszku
- 10 g Miód pszczeli
- 100 g Truskawki
Przygotowanie:
Banana rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkami oraz płatkami. Masę jajeczną wylać na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć do ścięcia. W międzyczasie w małym pojemniku rozmieszać kakao z niedużą ilością wrzątku tak by powstał gęsty ale lejący się sos kakaowy. Omlet polać sosem kakaowym oraz miodem. Podawać z pokrojonymi truskawkami.