Pasta jajeczna z serem żółtym

pasta jajeczna z serem

Przygotowanie:

To smaczna propozycja dla osób lubiących żółty ser- w przepisie nie ma go dużo, dlatego danie nie jest za bardzo kaloryczne.

Danie dostarcza średnio 304,4 kcal; 27,1g białka; 3,08g węglowodanów; 29,66g tłuszczu

  • 3 jajka
  • 15 sera żółtego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypior
  • sól
  • pieprz

Jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy je widelcem.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, siekamy go drobno.
Do jajek dodajemy majonez, jogurt oraz sól, pieprz, wszystko razem mieszamy i ugniatamy widelcem.
Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty. Przechowujemy w lodówce.

Przepis autorstwa Pauliny Hofman, autorki bloga:www.smakowitykasek.pl