Przygotowanie:
To smaczna propozycja dla osób lubiących żółty ser- w przepisie nie ma go dużo, dlatego danie nie jest za bardzo kaloryczne.
Danie dostarcza średnio 304,4 kcal; 27,1g białka; 3,08g węglowodanów; 29,66g tłuszczu
- 3 jajka
- 15 sera żółtego
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- szczypior
- sól
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy je widelcem.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, siekamy go drobno.
Do jajek dodajemy majonez, jogurt oraz sól, pieprz, wszystko razem mieszamy i ugniatamy widelcem.
Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty. Przechowujemy w lodówce.
Przepis autorstwa Pauliny Hofman, autorki bloga:www.smakowitykasek.pl