Przygotowanie:
Ten szybki przepis na wegetariański gulasz z Waszych ulubionych warzyw z pewnością na stałe zagości w Waszym obiadowym menu!
Z tych składników przygotujecie solidną porcję rozgrzewającej i niskokalorycznej potrawki! Wypróbujcie koniecznie!
Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia 387 kcal
- Białko 13,7 g
- Tłuszcz 12,7 g
- Węglowodany 61,3 g
Składniki:
- 50 g ciecierzycy z puszki
- 150 g cukinii
- 150 g kalafiora
- 150 g ziemniaka
- 50 g cebula
- 100 g papryka
- 100 g passata pomidorowa
- 10 g oliwa z oliwek
Przygotowanie: Cebulę, ziemniaki, cukinię, paprykę kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę do głębokiego garnka i zalewamy ½ szklanki wody i
dusimy aż warzywa trochę zmiękną. Dodajemy przepłukaną ciecierzycę z puszki oraz passatę i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawiamy ulubionymi ziołami.
Sylwia Jajuga
dietetyk