Placki twarogowo – bananowe

Placki twarogowo – bananowe

Przygotowanie:

1 porcja : kcal – 428, białko – 35 g, tłuszcze – 7,1 g, węglowodany – 9,3 g



Składniki:

  • 250 g sera twarogowego półtłustego lub chudego
  • 2 dojrzałe banany
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:
Jajka zmiksować z miodem. Banany ugnieść widelcem i dodać do zmiksowanej masy. Dodać mąkę, jogurt i pokruszony twaróg, całość dokładnie zmiksować. Placki smażyć na patelni z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.



Dietetyk Sylwia_Jajuga-01


Sylwia Jajuga
dietetyk