Wartość odżywcza 1 porcji:
- Energia: 287,5 kcal
- Białko: 21,27 g
- Tłuszcze: 16,21 g
- Węglowodany: 18,64 g
Składniki:
- 1 opakowanie tempehu naturalnego (200 g)
- 2 łyżki sosu sojowego (20 g)
- 3 łyżki bułki tartej (25 g)
- 1 łyżka oliwy z oliwek (10 g)
- Szczypta pieprzu i papryki wędzonej
Przygotowanie:
Tempeh pokroić w plastry (około 0,5 cm). Doprawić przyprawami, zalać sosem sojowym i marynować minimum 15 minut. Plastry tempehu obtoczyć w bułce tartej i smażyć do przyrumienienia na rozgrzanej oliwie.
Przepis autorstwa, stażysty poradni Mój Dietetyk Poznań.
Opiekun stażu – Agnieszka Pompecka.