Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 243 kcal
- Białko: 6,9 g
- Tłuszcze: 8,5 g
- Błonnik pokarmowy: 5,1 g
- Węglowodany: 40 g
Składniki na 6 porcji:
- 75 g Mąka pszenna pełnoziarnista
- 75 g Mąka pszenna
- 60 g Jaja kurze całe (1 szt.)
- 150 g Mleko 2% tłuszczu
- 100 g Marchew
- 20 g Olej rzepakowy
- 40 g Miód pszczeli
- 180 g Jogurt naturalny
- 150 g Banan
- 150 g Brzoskwinia
- 100 g Czerwona porzeczka
- 20 g Wiórki kokosowe
- Proszek do pieczenia - szczypta, ekstrakt waniliowy, cynamon
Przygotowanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce a następnie wszystkie składniki wymieszać razem i odstawić na około 10 minut. Po tym czasie nakładać łyżka masę na rozgrzaną gofrownicę podsmarowaną wcześniej za pomocą pędzelka olejem i piec kilka minut. Po przestygnięciu nakładać na gofry jogurt wymieszany z wiórkami i pokrojone owoce.