Serniczki bananowe

Przygotowanie:

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się w roli deseru do popołudniowej kawki!



Wartość odżywcza 8 porcji:

  • Energia 666 kcal
  • Białko 36 g
  • Tłuszcze 15 g
  • Węglowodany 103 g

Składniki na 8 porcji:

  • 125 g Ser twarogowy chudy
  • 150 g Banan
  • 60 g Jaja kurze całe (1 szt.)
  • 10 g Mąka ziemniaczana
  • 45 g Daktyle suszone
  • 10 g Cukier waniliowy

Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wlać do silikonowych foremek na babeczki lub
innych wyłożonych papierem do pieczenia. Serniczki piec w temp. 180 stopni C przez ok. 15 minut. Gdy lekko przestygną wyjąć z piekarnika na talerzyk i podać z posiekaną czekoladą na
wierzchu.
serniczki bananowe



Aleksandra Pasich Dietetyk Olsztyn-01


Aleksandra Pasich
dietetyk