Sałatka z rukolą i burakiem

Szybka i smaczna sałatka z burakami, gruszką, fetą i rukolą. Tyle dobroci w jednej misce. Całość polana oliwą z oliwek, posypana nasionami słonecznika i pestkami dyni. Dodatek kaszy orkiszowej sprawia, że sałatka będzie bardziej sycąca. Koniecznie musicie spróbować.

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 583 kcal
  • Białko: 17,3 g
  • Tłuszcze: 36,7 g
  • Węglowodany: 51,7 g

Składniki na 1 porcję:

  • Kasza jęczmienna (30 g - ¼ woreczka)
  • Rukola (20g - 1 garść)
  • Ugotowane buraki (120g - 1 sztuka)
  • Awokado (35g - ¼ sztuki)
  • Ser feta (30g - 3 plastry)
  • Gruszka (70g - ½ sztuki)
  • Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
  • Pestki dyni (10g - 1 łyżka)
  • Nasiona słonecznika (10g - 1 łyżka)

Przygotowanie:

Kaszę jęczmienną ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kiedy przestygnie przełożyć do miski, następnie ułożyć rukolę, pokrojone buraki, gruszkę i fetę. Następnie całość skropić oliwą, posypać nasionami słonecznika i pestkami dyni.