Jajka z pastą pomidorową

Jajka z pastą pomidorową

Przygotowanie:

Wartość kaloryczna jednej porcji (jedno jajko) to 109 kcal.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 30 dag gotowanej szynki
  • 25 dag serka śmietankowego kremowego
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 suszone pomidory
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania:


Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, delikatnie wyjąć żółto. Pokrojoną szynkę, jogurt, koncentrat pomidorowy, ser śmietankowy, pokrojone suszone pomidory oraz żółtka zblendować na gładką masę. Doprawić do smaku. Białka obłożyć przygotowaną pastą. Oprószyć słodką papryką.

Faszerowane jajka

Dietetyk_Joanna Skoczylas

Joanna Skoczylas
dietetyk