Wartości odżywcze dla 1 porcji
- Energia 513 kcal
- Białko 25,2g
- Tłuszcze 17,5g
- Węglowodany 69,4g
- Błonnik pokarmowy 12g
Składniki
- 300 g Cukinia
- 100 g Pieczarki
- 50 g Cebula
- 40 g Soczewica zielona
- 30 g Ryż brązowy
- 100 g Sok pomidorowy
- 10 g Oliwa z oliwek
- 20 g Ser żółty
- Natka pietruszki, pieprz, papryka ostra wędzona, oregano I
Przygotowanie:
Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu. Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i poddusić na oliwie. Dodać sok pomidorowy, chwilę dusić razem. Ryż wymieszać z pieczarkami, cebulą, soczewicą, papryką ostrą wędzoną, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Cukinię przekroić, wydrążyć środek i włożyć przygotowany farsz. Zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 st. Na koniec posypać drobno pokrojonym serem.