Wartości odżywcze dla 1 porcji:
- Energia: 454 kcal
- Białko: 34,6 g
- Tłuszcze: 29,1 g
- Węglowodany: 13,5 g
- Błonnik pokarmowy: 1,1 g
Przepis na 1 porcję:
- 2 szt. Jaja kurze całe (120g)
- 10 g Mąka pszenna pełnoziarnista
- 50 g Mleko 2%
- 30 g Szynka szwarcwaldzka
- 30 g Ser żółty
- 5 g Olej rzepakowy
- 100 g Pomidorki koktajlowe
- Sól, pieprz, oregano
Przygotowanie:
Jajka rozrobić z mąką i mlekiem. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzu i oregano. Masę wylać na patelnię i smażyć do ścięcia. Podawać z porwaną szynką, serem pokrojonym w paski i przekrojonymi na pół pomidorkami.