Wytrawny omlet z szynką szwarcwaldzką i pomidorkami

Sycący omlet w wersji na słono to idealny pomysł na śniadanie!

Wartości odżywcze dla 1 porcji:

  • Energia: 454 kcal
  • Białko: 34,6 g
  • Tłuszcze: 29,1 g
  • Węglowodany: 13,5 g
  • Błonnik pokarmowy: 1,1 g

Przepis na 1 porcję:

  • 2 szt. Jaja kurze całe (120g)
  • 10 g Mąka pszenna pełnoziarnista
  • 50 g Mleko 2%
  • 30 g Szynka szwarcwaldzka
  • 30 g Ser żółty
  • 5 g Olej rzepakowy
  • 100 g Pomidorki koktajlowe
  • Sól, pieprz, oregano

Przygotowanie:

Jajka rozrobić z mąką i mlekiem. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzu i oregano. Masę wylać na patelnię i smażyć do ścięcia. Podawać z porwaną szynką, serem pokrojonym w paski i przekrojonymi na pół pomidorkami.