Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia: 302 kcal
- Białko: 11,9 g
- Tłuszcze: 7,36 g
- Węglowodany: 47 g
Składniki na 1 porcję:
- Musli z owocami suszonymi 40g
- Truskawka 150 g
- Płatki migdałowe 5 g
- Jogurt naturalny 2% tł. 150 g
Przygotowanie:
Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek. Kilka owoców (3-4 sztuki) zostawiany w celu ułożenia ich na wierzchu deseru, z reszty przygotowujemy mus – do wyższego naczynia wkładamy pokrojone truskawki i blendujemy. Następnie do szklanek bądź pucharków wsypujemy musli, zalewamy sporą ilością jogurtu naturalnego. Na jogurt wylewamy mus truskawkowy. Następnie jeszcze raz posypujemy porcją musli, układamy owoce, posypujemy płatkami migdałowymi.