Wartość odżywcza dla 1 porcji:
- Energia: 468 kcal
- Białko: 38,3 g
- Tłuszcze: 31 g
- Błonnik pokarmowy: 2,2 g
- Węglowodany: 11,4 g
Składniki:
- 150 g Wołowina, polędwica
- 10 g Olej rzepakowy
- 100 g Pomidor
- 100 g Ogórek
- 30 g Cebula
- 45 g Feta 12% tłuszczu
- 10 g Oliwa z oliwek
- Mix sałat, pieprz, sól, bazylia
Przygotowanie:
Mięso usmażyć na patelni po 4 minuty z każdej strony, a następnie odstawić na około 5 minut po czym doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą. Warzywa i fetę pokroić w kostkę i wymieszać z mixem sałat, oliwą i bazylią. Gotowy stek podawać z sałatką.