Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 441 kcal
- Białko 19,5 g
- Tłuszcze: 12,7 g
- Węglowodany: 76,6 g
Składniki na 1 porcję:
- Napój migdałowy (60 g - ⅓ szklanki)
- Płatki owsiane (30 g - 3 łyżki)
- Mus owocowy (65 g - 1/3 sztuki)
- Odżywka białkowa (15 g - ½ porcji)
- Czarne jagody (80 g - ½ porcji)
- Mąka pszenna (15 g - 1 łyżka)
- Masło (10 g - 1 łyżka)
- Mąka ziemniaczana (5 g - 1 łyżeczka)
- Erytrytol (10 g - 1 łyżka)
Przygotowanie:
Do blendera wrzucić mus jabłkowy, białko, napój migdałowy, płatki owsiane i proszek do pieczenia. Całość zblendować na gładką masę. Połowę masy przelać do kokilki. Jagody wymieszać z połową słodzika i mąką ziemniaczaną. Gotowe owoce przełożyć do kokilki i całość zalać drugą połową masy. Z masła, mąki i drugiej połowy słodzika przygotować kruszonkę i posypać nią wierzch. Owsiankę pieczemy w temperaturze 180 przez 20 minut.