
Wartość odżywcza:
- Energia: 520kcal
- Białko: 25g
- Tłuszcze: 20g
- Węglowodany: 60g
Składniki:
- Jaja – 2 sztuki
- Mąka orkiszowa jasna – 50g
- Kefir – 70g
- Jabłko – 150g
- Masło orzechowe – 10g
- Cynamon – 2g
- Olej rzepakowy – 2g
- Erytrol – 5g
Przygotowanie:
- Białka jaj z odrobiną soli ubić na sztywną pianę
- Dodać żółtka i kefir, delikatnie wymieszać
- Dodać mąkę, cynamon i erytrol, ponownie wymieszać
- Jabłko umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie dodać do masy
- Patelnie posmarować olejem i smażyć omleta z jednej strony na małym ogniu przez ok. 4min, następnie przewrócić na drugą stronę
- Gotowego omleta posmarować masłem orzechowym