Wartość odżywcza 1 porcji: 577 Kcal
- B: 28g
- T: 22g
- W: 69g
Składniki:
- 1/2 garści makaronu pełnoziarnistego spaghetti (70 g)
- 1/4 szklanki passaty pomidorowej (60 g)
- 1 średniej wielkości marchew
- 1/3 papryki (100 g)
- 1/3 cebuli (40 g)
- 1/2 wędzonego tofu (90 g)
- łyżeczka papryki w proszku (4 g)
- łyżeczka nasion słonecznika (5 g)
- łyżka oliwy z oliwek (10 g)
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al. dente. Marchew obierz i pokrój w cienkie paski. Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. Tofu zetrzyj na tarce do miseczki, dodaj paprykę i oliwę, a następnie wymieszaj. Następnie podsmaż je na patelni aż do zarumienienia. Dodaj na patelnię resztę składników, wlej passatę, całość zamieszaj. Podawaj z bazylią/kolendrą/ulubionymi przyprawami.