Wegetariańska fasolka

Wegetariańska fasolka

Przygotowanie:

Wartości odżywcze:

  • Wartość energetyczna na jedną porcję: 622 kcal
  • Białka:35,6 g
  • Tłuszcze:7,77 g
  • Węglowodany:109 g

Składniki (porcja dla dwóch osób):

  • Fasola Jaś – 300g
  • Cukinia – 400 g
  • Pomidory w puszce – 250 g
  • Cebula – 100g
  • Olej rzepakowy – 10 g

Sposób przygotowania

Fasolkę moczymy przez noc. Następnie gotujemy aby była lekko twarda. Cebulę podsmażamy na łyżce oleju. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i pomidory i dusimy aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodajemy lekko twardą fasolkę i dusimy jeszcze około 10 min.



24891737_1723089297721859_376380090_n (1)



Dietetyk Sylwia_Jajuga-01


Sylwia Jajuga
dietetyk