Wartość odżywcza w 1 porcji:
- Energia: 497 kcal
- Białko: 20,1 g
- Tłuszcze: 20,6 g
- Węglowodany: 64,5 g
Składniki na 1 porcję:
- Makaron penne pełnoziarnisty (50 g - ½ szklanki)
- Sera feta 12% tłuszczu (40 g - 2 plastry)
- Papryka żółta (120 g - ½ sztuki)
- Pomidorki koktajlowe (150 g - 10 sztuk)
- Rzodkiewki (80 g - 5 sztuki)
- Oliwa z oliwek (10g - 1 łyżka)
- Rukola (20 g - 1 garść)
- Słonecznik, nasiona (10 g - 1 łyżka)
- Jagody goji (10 g - 1 łyżka)
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę, rzodkiewki na plasterki, a pomidorki na połówki. Fetę kroimy w kostkę. Całość wykładamy do miski, na koniec sałatkę posypujemy rukolą, nasionami słonecznika i jagodami goji.