Sałatka z komosą i grillowaną cukinią

Wegańska sałatka bez glutenu i laktozy

Kuracja online

Wartość odżywcza

  • Energia 406 kcal
  • Białko 14 g
  • Tłuszcze 15 g
  • Węglowodany 56 g

Składniki

  • Komosa ryżowa 70g
  • Cukinia 150g
  • Oliwki czarne 45g
  • Pomidorki koktajlowe 160g
  • Oliwa z oliwek 5g
  • Kiełki

Przygotowanie:

Komosę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj. Cukinię pokrój na cienkie paski skrop oliwą i szczyptą soli i przygotuj na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Pomidorki pokrój na pół i dodaj na patelnię na moment do cukinii, niech się lekko przyrumienią. Wymieszaj składniki ze sobą, dopraw szczyptą pieprzu oraz ziołami. Posyp kiełkami.