Jestem doktorem nauk rolniczych, specjalistą ds. żywienia i psychodietetykiem. Na co dzień pracuję jako asystent badawczo-dydaktyczny na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie, gdzie kształcę studentów w zakresie szeroko pojętej dietetyki i patofizjologii, oraz prowadzę badania naukowe z zakresu żywienia człowieka. Moim szczególnym zainteresowaniem w pracy badawczej jest witamina D oraz jej prozdrowotne działanie na organizm człowieka, dlatego w gabinecie zawsze zwracam uwagę na jej prawidłową suplementację. Ponadto, chcąc poszerzać swoją wiedzę, regularnie uczestniczę w wielu konferencjach i szkoleniach.
W pracy zawodowej, z uwagi na własne doświadczenia, specjalizuję się w żywieniu osób z insulinoopornością i PCOS. Wspieram też osoby z chorobami dietozależnymi oraz zmagające się z chorobą nowotworową. Pomagam też w stałej zmianie dotychczasowych nawyków żywieniowych na lepsze. Wychodzę z założenia, że prawidłowo wypracowany sposób odżywiania pozwala na zjedzenie czasem czegoś mniej zdrowego, bez poczucia winy, a z zachowaniem zdrowia, szczupłej sylwetki i szczęścia.
Jako dietetyk oraz członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wspierania Rodzin z Predyspozycjami do Nowotworów Dziedzicznych, prowadzę warsztaty edukacyjne wśród dzieci i młodzieży, podczas których pokazuję, jak to, co mamy na talerzu może wpłynąć na nasze zdrowie w przyszłości.
W wolnych chwilach lubię ćwiczyć, ponieważ uważam, że regularna aktywność fizyczna jest nieodłącznym elementem zdrowego stylu życia. Gdy nie mam czasu pójść na ulubioną zumbę, zawsze zorganizuję sobie krótki fitness w zaciszu domowym. Uwielbiam łączyć przyjemne z pożytecznym, i dlatego oglądając filmy i seriale – codziennie sięgam po hula-hoop.
Cennik wizyt pokaż