Ryżanka z jabłkiem i cynamonem

Idealny pomysł na sycące śniadanie. Świetnie sprawdzi się u osób, które mają mało czasu na przygotowanie posiłku. Ryżanka nasyci nas na długo i rozgrzeje.

yżanka z jabłkiem i cynamonem

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 459 kcal
  • Białko: 13,6 g
  • Tłuszcze: 16,0 g
  • Węglowodany: 70,6 g

Składniki na 1 porcję:

  • Płatki ryżowe (30 g - 3 łyżki)
  • Mleko 2% (250 g - 1 szklanka)
  • Jabłko (200 g - 1 sztuka)
  • Orzechy laskowe (15g - 1 łyżka)
  • Borówka (50g - 1 garść)

Przygotowanie:

Do zagotowanego mleka wsypujemy płatki ryżowe i gotujemy kilka minut. W tym czasie na tarce należy zetrzeć jabłko, posypać obficie cynamonem. Następnie do miseczki wlewamy ugotowane płatki, posypujemy cynamonem, orzechami laskowymi i borówkami.