Rafaello z białej fasoli

Przepyszne i zdrowe, choć chyba ważniejsze jak wyglądają pysznie rafaello z białej fasoli

Rafaello z białej fasoli

Wartości odżywcze w 1 kulce rafaello:

  • Energia 84,5 kcal
  • Białko 1,7 g
  • Tłuszcz 7,1 g
  • Węglowodany 6,2 g

Składniki na 20 kulek rafaello

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki erytrytolu
  • pół szklanki mleka
  • około 20 migdałów

Przygotowanie:

Fasolę odsączyć z zalewy, wypłukać w czystej wodzie i zblendować wraz z erytrytolem i mlekiem. Do powstałej masy dodać 1,5 szklanki wiórków kokosowych i całość wymieszać. Masę wsadzić na godzinę do lodówki. Następnie z powstałej masy stworzyć około 20 kulek (do środka których wsadzić po jednych migdale). Kulki obtoczyć w pozostałych wiórkach kokosowych.