Pancakes kokosowe z owocami

Amerykańskie naleśniki to wspaniała propozycja na słodkie śniadanie bądź deser - wypróbuj przepis na pancakes ze zmiksowanych mąk - mąki kokosowe, mąki pszennej i mąki owsianej.

Domowy ser koryciński z czarnuszką

Wartość odżywcza dla 1 porcji:

  • Energia: 242,7 kcal
  • Białko: 6,6 g
  • Tłuszcze: 10 g
  • Błonnik pokarmowy: 25,3 g
  • Węglowodany: 31 g

Składniki na 4 porcje:

  • ¾ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki kokosowej, ¼ szklanki maki owsianej
  • 1 jajko
  • 1 i 1/4 szklanki maślanki
  • 2 łyżki cukru pudru (ksylitol)
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • szczypta soli
  • 150 g. sezonowe owoce (truskawki, maliny, borówki…)

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie składniki na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Rozgrzać patelnię i na średnim ogniu smażyć pancakes z dwóch stron. Podawać z sezonowymi owocami.