Kokosowy deser jaglany a’la rafaello

Słodki deser bez glutenu i nabiału w szczególności polecany dla osób z alergią na gluten i białka mleka krowiego. Pyszny, zdrowy i szybki do zrobienia!

Kokosowy deser jaglany a'la rafaello

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 400 kcal
  • Białko: 9 g
  • Tłuszcze: 15,5 g
  • Błonnik pokarmowy: 8,3 g
  • Węglowodany: 57,7 g

Składniki na 1 porcję:

  • 50 g Kasza jaglana
  • 100 g Napój migdałowy
  • 10 g Wiórki kokosowe
  • 5 g Miód pszczeli
  • 100 g Pomarańcza
  • 10 g Czekolada gorzka

Przygotowanie:

Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wymieszać z napojem migdałowym, wiórkami, miodem i sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Przełożyć do naczynia i posypać posiekaną czekoladą.