Wartość odżywcza 1 porcji:
- Energia: 160 kcal
- Białko: 8,8 g
- Tłuszcze: 7,4 g
- Węglowodany: 21,9 g
- Błonnik pokarmowy: 7,5 g
Składniki na 1 porcję:
- 100 g Marchew z groszkiem mrożona
- 30 g Jaja kurze całe (1/2 szt.)
- 50 g Ogórek kiszony
- 20 g Cebula
- 30 g Jogurt naturalny
- 10 g Majonez
- 30 g Pietruszka
- 30 g Seler korzeniowy
- Koperek
Przygotowanie:
Jajko ugotować na twardo. Świeże warzywa pokroić i ugotować z mrożonymi w niewielkiej ilości osolonej wody, po czym odcedzić je i przestudzić. Ogórka, cebulę i połowę jajka drobno pokroić. Wszystko wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem, następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku.