Kanapki z jajkiem i ogórkiem kiszonym

Przepyszne, lekkie i sycące kanapki z jajkiem ugotowanym na twardo. Całości smaku dodają chrupiące plasterki kiszonego ogórka.

dieta i zdrowie

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 430 kcal
  • Białko: 22,2 g
  • Tłuszcze: 19,9 g
  • Węglowodany: 45,9 g

Składniki na 1 porcję:

  • Bułka grahamka (70 g - 1 sztuka)
  • Jaja kurze całe (120g - 2 sztuki)
  • Sałata (10 g - 4 liście)
  • Majonez lekki (30 g - 1 łyżka)
  • Ogórek kiszony (120 g - 2 sztuki)

Przygotowanie:

Jaja ugotować na twardo. Pieczywo przekroić na pół, ułożyć liście sałaty. Następnie układamy plasterki pokrojonego jajka, całość smarujemy małą ilością majonezu. Na wierzch układamy plasterki ogórków kiszonych.