Deser z kaszy jaglanej

Przygotowanie:

Słodki deser bez cukru np. na podwieczorek. Dla dwóch osób.



Składniki:

  • 80g kaszy jaglanej (około 6 łyżek);
  • 1 dojrzały banan;
  • 4 dojrzałe kiwi;
  • ½ łyżeczki miodu;




Przygotowanie:


Kaszę jaglaną ugotować na miękko według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudzoną kaszę zmiksować z bananem, dodać miód i dobrze wymieszać. W osobnym naczyniu zmiksować kiwi. W pucharkach układać naprzemiennie kaszę jaglaną i mus z kiwi. Schłodzić przed podaniem.



Wartość odżywcza (dla 1 porcji):
300 kcal


Białko – 6,5 g


Tłuszcze – 2,1 g


Węglowodany – 67,2 g



Dietetyk Sylwia_Jajuga-01

Sylwia Jajuga
dietetyk