Dietetyk Aleksandra Jędrych regularnie uczestniczy w konferencjach i szkoleniach z zakresu dietetyki w celu doskonalenia swojej wiedzy i warsztatu.
Udział w konferencjach i szkoleniach:
- “Dietoterapia chorób autoimmunologicznych tarczycy”, 2016;
- “Holistyczne spojrzenie na dietoterapię dny moczanowej”, 2016;
- “Konferencja dla zdrowia”, 2016;
- “II Narodowy Kongres – Nowatorskie metody leczenia nadwagi i otyłości”, 2016;
- “Diagnostyka i prowadzenie pacjenta z celiakią”, 2017;
- “Dietetyk w polskim systemie ochrony zdrowia w perspektywie wyzwań medycyny klinicznej i zdrowia publicznego”, 2017;
- “Dialog motywujący”, 2016;
- “Autoagresja – kiedy i jak dietetyk może pomóc?”, 2017;
- “Nowoczesna diagnostyka w gabinecie dietetyka”, 2017;
- “Nowoczesna diagnostyka celiakii”, 2017;
- Kursy I i II stopnia Akademia Dietetyki, 2016.
Prace dyplomowe:
- “Aloes jako źródło bioaktywnych składników i jego właściwości prozdrowotne”;
- “Optymalizacja procesów obróbki wstępnej w produkcji dietetycznych chipsów jabłkowych”.
Prowadzone warsztaty:
- “Otyłość wśród dzieci i młodzieży w wieku szkolnym – problem do rozwiązania”, 2017;
- “Wiosenne warsztaty zdrowego odżywiania”, 2017.