Musli z jogurtem i owocami
Na początku należy pokroić gruszkę oraz kiwi i umieścić owoce w miseczce. Następnie należy nałożyć jogurt, posypać płatkami owsianymi oraz musli. Na wierzch dodać borówki i całość polać masłem orzechowym.
Na początku należy pokroić gruszkę oraz kiwi i umieścić owoce w miseczce. Następnie należy nałożyć jogurt, posypać płatkami owsianymi oraz musli. Na wierzch dodać borówki i całość polać masłem orzechowym.
Banana, pomarańcze i awokado obrać ze skórki i pokroić. Dodać do owoców umyty szpinak i całość zalać wodą. Zmiksować do powstania dość gładkiej konsystencji.
Bułkę przekroić na pół i posmarować serem. Na pieczywo ułożyć plastry gruszki, w tym samym czasie należy podprażyć płatki migdałów na suchej patelni. Następnie posypać nimi bułkę, a na koniec całość skropić syropem klonowym.
Połączyć w misce jajka, płatki owsiane oraz starte na tarce jabłko. Całość wymieszać i doprawić cynamonem. Masę wylać na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć pod przykryciem do momentu ścięcia jajek. Kiedy omlet będzie gotowy, posmarować go skyrem i ułożyć na nim świeże owoce, całość posypać wiórkami kokosowymi.
Dzień wcześniej zalać nasiona chia mlekiem, wymieszać z miodem i schować do lodówki na kilka godzin. Po upływie tego czasu, na dno szklanki wyłożyć jogurt, następnie warstwę jagód i wyjęte z lodówki nasiona chia. Kolejno wsypać amarantus, ułożyć plastry pokrojonego banana i na wierzch borówki.
Do miski wsypać mąkę, wlać mleko i wymieszać, następnie dodać żółtka i cukier. Do białek dodać sól i ubić na sztywną pianę. Po ubiciu dodać do masy i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzej masło i wylej na nią ciasto. Smażyć na małym ogniu ok 5 minut jedną stronę, drugą ok 2 minuty....
Banana obrać i z miksować z resztą składników na gładką masę. Przełożyć do naczynia, wstawić do lodówki na ok 20 min. Posypać migdałami.
Galaretkę owocową zalać wrzątkiem, zostawić do ostygnięcia. Wlać do naczynia (szklanka lub pucharek) i dodać maliny. Ułożyć w pozycji skośniej. Poczekać aż zastygnie. Na masę zmiksować razem mascarpone, jogurt grecki, erytrytol, ostudzoną galaretkę krystaliczną, dodać do galaretki z malinami. Odstawić do lodówki na 2 dwie godziny. Udekorować owocami. Przepis autorstwa Eweliny Lewandowskiej,...
Kaszę przepłukać, włożyć do rondelka, zalać mlekiem, przykryć i zagotować. Gotować na małym ogniu do czasu aż kasza wchłonie całe mleko i będzie miękka (ok.15 min). Owoce zmiksować z ugotowaną kaszą i miodem. Plasterki truskawek ułożyć na budyniu.
Do miski wsypać wszystkie składniki rozpoczynając od rozcierania ze sobą jogurtu oraz jaja. Następnie dodajemy mąkę oraz pozostałe składniki. Mieszamy je ze sobą do momentu powstania gładkiej masy. Smażymy na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Z podanego przepisu można zrobić od 6 do nawet 10 placuszków (w zależności od uformowanej od...
Marchew umyć i obrać, kaszę jaglaną zalać wrzątkiem a następnie przepłukać na sicie pod bieżąca wodą. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, następnie wrzucić do garnka z rozgrzaną oliwą i lekko podsmażyć, na koniec dodając przyprawy, kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i pokrojoną na mniejsze kawałki marchew. Wszystkie składniki zalać około 750 ml...
Wszystkie składnik dokładnie zblendować (oprócz oleju). Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i za pomocą łyżki nakładać niedużą porcję ciasta. Placki smażyć z obu stron do przyrumienienia. Przepis autorstwa Anity Goncarzewicz, stażystki poradni Mój Dietetyk w Poznaniu. Opiekun stażu: dietetyk Agnieszka Pompecka.