Truskawkowy budyń jaglany, czyli kasza jaglana w słodkiej wersji

Autor: mojdietetyk

Wypróbuj domowy, truskawkowy budyń jaglany – taka kasza jaglana w słodkiej wersji zasmakuje każdemu!

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia:

    222 kcal

  • Białko:

    8,59 g

  • Tłuszcze:

    3,73 g

  • Węglowodany:

    41,5 g

 

Składniki na 1 porcję:

  • Truskawki świeże (150g)
  • Mleko (110ml)
  • Kasza jaglana (30g)
  • Miód pszczeli (5g)

 

Przygotowanie:

Kaszę przepłukać, włożyć do rondelka, zalać mlekiem, przykryć i zagotować. Gotować na małym ogniu do czasu aż kasza wchłonie całe mleko i będzie miękka (ok.15 min). Owoce zmiksować z ugotowaną kaszą i miodem. Plasterki truskawek ułożyć na budyniu.

 

Powrót Powrót