Truskawkowy budyń jaglany, czyli kasza jaglana w słodkiej wersji

Wypróbuj domowy, truskawkowy budyń jaglany - taka kasza jaglana w słodkiej wersji zasmakuje każdemu!

Truskawkowy budyń jaglany, czyli kasza jaglana w słodkiej wersji

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 222 kcal
  • Białko: 8,59 g
  • Tłuszcze: 3,73 g
  • Węglowodany: 41,5 g

Składniki na 1 porcję:

  • Truskawki świeże (150g)
  • Mleko (110ml)
  • Kasza jaglana (30g)
  • Miód pszczeli (5g)

Przygotowanie:

Kaszę przepłukać, włożyć do rondelka, zalać mlekiem, przykryć i zagotować. Gotować na małym ogniu do czasu aż kasza wchłonie całe mleko i będzie miękka (ok.15 min). Owoce zmiksować z ugotowaną kaszą i miodem. Plasterki truskawek ułożyć na budyniu.