Bakłażan z kurczakiem i papryką zapiekany z mozzarellą
Jednym z uroków lata są świeże warzywa sezonowe na które czekamy cały rok. Warto korzystać z ogromu ciekawych kompozycji, które możemy dzięki nim otrzymać!…
Jednym z uroków lata są świeże warzywa sezonowe na które czekamy cały rok. Warto korzystać z ogromu ciekawych kompozycji, które możemy dzięki nim otrzymać!…
Faszerowane warzywa dają nam setki opcji przyrządzenia pysznych posiłków. Chociaż najczęściej wkładamy do nich mięsny farsz, można pomyśleć o jarskiej alternatywie…
Domowe lody mogą zawierać dużo witamin, minerałów, wapnia i błonnika oraz niewielki dodatek cukru. Nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów…
Upały nieodłącznie kojarzą nam się z lodami. Lody mogą być bardzo zdrową słodką przekąską – zwłaszcza jeśli przyrządzimy je sami…
Większość z nas zna botwinkę jedynie z zupy lub chłodnika. To bogate w wiele cennych wartości odżywczych warzywo można jednak wykorzystać na wiele innych sposobów: do tart, sałatek, makaronów a nawet przyrządzić z niego wspaniałe risotto…
Omleciki brokułowe – szybkie i lekkie, bez mąki i bez smażenia na tłuszczu. Z odpowiednimi dodatkami te proste placuszki nabierają wyrazu i wykwintnego wyglądu!
Gęsta, owocowa propozycja nie tylko na śniadanie – ładnie podana świetnie nada się również na lekki deser.
Wiosenna i tradycyjna propozycja, idealna przystawka i lekkie danie – galareta drobiowa, znana również pod szyldem “zimne nóżki”.
Warzywa nie muszą być nudne – można je fajnie połączyć z innymi produktami i podać w ciekawy sposób tak, aby zachęcały do zjedzenia! Sałatki możemy tworzyć dodając kilka treściwych składników, a tym samym zyskać pożywny posiłek. Przepis na 6 porcji, jedna dostarcza 251 kalorii; 22g białka; 9g tłuszczu; 21 g węglowodanów 150...
Awokado obrać i pokroić w kostkę. Żółtka zmiksować z awokado, kolendrą, serkiem…
Bardzo często w naszych domowych kuchniach okazuje się, że zupy zupełnie “wyszły z mody”, a to zupełnie nic dobrego. Zupy nie tylko są szybkim daniem, które w chłodnie dni rozgrzewa nas od środka, ale też bardzo dobrym źródłem warzyw w naszej diecie.
Idzie wiosna, słońce już coraz częściej zagląda nam przez okna, co nastraja do takich lekkich, kolorowych deserów!