Kapusta z ciecierzycą i grzybami
Zamiast grochu z kapustą, dla odmiany i zaskoczenia gości proponuję kapustę z ciecierzycą – dzięki użyciu ciecierzycy konserwowej można ją przyrządzić naprawdę szybko, tuż przed wigilią.
Zamiast grochu z kapustą, dla odmiany i zaskoczenia gości proponuję kapustę z ciecierzycą – dzięki użyciu ciecierzycy konserwowej można ją przyrządzić naprawdę szybko, tuż przed wigilią.
Polecamy przepis, którym można wspaniale zaskoczyć rodzinę i udowodnić że zdrowa kuchnia może być wyjątkowo smaczna…
Przygotować marynatę – wymieszać oliwę, miód, sos sojowy, szczyptę chili, soli i pieprzu. Udka oczyścić…
Orzotto to danie podobne do risotta, przyrządza je się jednak z kaszy pęczak a nie z ryżu…
Ciekawy przepis na danie z wołowiny, lekko słodkie dzięki morelom i bardzo aromatyczne dzięki suszonym pomidorom…
Podczas wizyt w naszych poradniach pytamy naszych klientów o ich ulubione dania i staramy się włączać je do układanych przez nas jadłospisów. Na pytanie “co za Panią/Panem chodzi” często pada odpowiedź “Gołąbki”…
Dziś namawiamy was na kolory i smaki jesieni na talerzu – rozgrzewające placuszki z dyni z chili i natką pietruszki
Polska tradycyjna kuchnia w zdrowym i piękny wydaniu…
Sushi robi w Polsce coraz większą furorę. Zachwyca pięknymi kolorami i orientalnym smakiem, z reguły jest również podawane w dość szykowny sposób. Wielu osobom wydaje się że sushi to niskokaloryczne, dietetyczne jedzenie…
Zupy kremy są zdrowe bo zawierają dużo warzyw, błonnika i są sycące…
Kolejna propozycja na pyszny letni obiad w upalny dzień…
Sezon grillowy wcale nie musi być zamachem na nasze zdrowie i obwód pasa. Wystarczy że zamiast tradycyjnych kiełbas i karkówek na ruszt wrzucimy coś lżejszego…