Przygotowanie:
Sezon grillowy wcale nie musi być zamachem na nasze zdrowie i obwód pasa. Wystarczy że zamiast tradycyjnych kiełbas i karkówek na ruszt wrzucimy coś lżejszego. Poniższa propozycja to dobry przykład że zdrowe jedzenie może być baaaardzo smaczne. Polecamy!
Przepis na 1 porcję, 390kcal:
- 150 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
- 100 g Jogurt naturalny
- 200 g Fasola szparagowa
- 50 g Bułki grahamki
- Łyżeczka przyprawy curry
Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na spore paski. Jogurt wymieszać z curry i w powstałym sosie zanurzyć kurczaka, całość odstawić na kilka godzin do lodówki. Na rozgrzanym żarem grillu ułożyć aluminiową tackę a na niej kawałki kurczaka z sosem, piec z 2 stron po około 10 minut (w zależności od temperatury). Mięso podać z ugotowaną w osolonej wodzie fasolką i pieczywem.