Świąteczna surówka z czerwonej kapusty
Surówka jest dość sycąca, można ją zjeść na przykład na kolację. Jeśli chcesz podać surówkę jako dodatek do obiadu przygotuj ją bez bakalii, będzie mniej kaloryczna.
Surówka jest dość sycąca, można ją zjeść na przykład na kolację. Jeśli chcesz podać surówkę jako dodatek do obiadu przygotuj ją bez bakalii, będzie mniej kaloryczna.
Zapach wędzonej szynki przenika do mięsa dzięki czemu jest bardzo aromatyczne. Mięso można podać zarówno na ciepło, do świątecznego obiadu, jak i na zimno na śniadanie lub kolację.
Zamiast grochu z kapustą, dla odmiany i zaskoczenia gości proponuję kapustę z ciecierzycą – dzięki użyciu ciecierzycy konserwowej można ją przyrządzić naprawdę szybko, tuż przed wigilią.
Polecamy przepis, którym można wspaniale zaskoczyć rodzinę i udowodnić że zdrowa kuchnia może być wyjątkowo smaczna…
Przygotować marynatę – wymieszać oliwę, miód, sos sojowy, szczyptę chili, soli i pieprzu. Udka oczyścić…
Przepis polecamy na Wigilię, Sylwestrową noc a także na Śledzika…
Orzotto to danie podobne do risotta, przyrządza je się jednak z kaszy pęczak a nie z ryżu…
Dietetyczne sajgonki? Zazwyczaj kojarzą nam się jako ociekające tłuszczem roladki wypełnione byle czym. Jednak całkiem łatwo można je odmienić w pełnowartościowy zdrowy posiłek
Podczas wizyt w naszych poradniach pytamy naszych klientów o ich ulubione dania i staramy się włączać je do układanych przez nas jadłospisów. Na pytanie “co za Panią/Panem chodzi” często pada odpowiedź “Gołąbki”…
Dziś namawiamy was na kolory i smaki jesieni na talerzu – rozgrzewające placuszki z dyni z chili i natką pietruszki
Polska tradycyjna kuchnia w zdrowym i piękny wydaniu…
Zupy kremy są zdrowe bo zawierają dużo warzyw, błonnika i są sycące…