Indyk w pesto faszerowany warzywami
Marchew obrać i pokroić w słupki, brokuła podzielić na drobne różyczki i podgotować warzywa na parze…
Marchew obrać i pokroić w słupki, brokuła podzielić na drobne różyczki i podgotować warzywa na parze…
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki lub plasterki. Tuńczyka…
Sposobów przyrządzania śledzi jest mnóstwo, można je zjadać tradycyjnie, z cebulką, pod pierzynką lub z dodatkiem przypraw urozmaicając połączenia smakowe np. z curry, w pomidorach czy na słodko…
Jeśli jesienna aura sprawia że nie masz ochoty na sałatki z surowych warzyw na lunch zabierz do pracy zupę. Gęsta i ciepła zupa…
Bardzo szybkie danie i świetny pomysł na wprowadzenie do naszego menu warzyw strączkowych…
Tym brytyjskim smakołykiem odważyłam się ostatnio podjąć naszego przyjaciela z Manchesteru i mój deser został oceniony na piątkę z plusem 🙂 Śliwki smakują jeszcze latem…
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtka oddzielić od białka, białka ubić na sztywną pianę. Dynię wymieszać z utartym żółtkiem, przesianą mąką, doprawić solą oraz pieprzem. Delikatnie połączyć z pianą z białka…