Przygotowanie:
Przepis na 6 porcji, 1 porcja: 167kcal
- 800 g Mięso z piersi indyka bez skóry
- 150 g Marchew
- 150 g Brokuły
- 50 g Pesto zielone z bazylią
- Rękaw do pieczenia
Marchew obrać i pokroić w słupki, brokuła podzielić na drobne różyczki i podgotować warzywa na parze. Mięso lekko rozbić i naciąć tak by uformować z niego płat. Wysmarować od wewnątrz połową pesto, ułożyć marchew i brokuły na wierchu i zwinąć mięso w rulon z warzywami w środku. Mięso można spiąć wykałaczkami. Posmarować z zewnątrz resztą pesto, włożyć do rękawa i piec w temp. 180st. około 70 minut. Pod koniec pieczenia można rozciąć rękaw żeby mięso się lekko zarumieniło. Mięso można podawać na ciepło lub zimno. Jako dodatek polecamy warzywa gotowane na parze i orzotto lub puree ziemniaczano-selerowe.