Sałatka z jajkiem, tuńczykiem, fasolką i kaparami

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, fasolką i kaparami

Przygotowanie:

Przepis na 4 porcje, 1 porcja 225kcal

  • Sałata
  • 2 szt. Jaja kurze całe
  • 1 puszka Tuńczyk w w sosie własnym
  • 1 puszka Fasola cięta, konserwowa bez zalewy
  • 1 szt Papryka
  • 60 g Oliwki czarne marynowane
  • 20 g Kapary marynowane
  • 4 łyżki Oliwa z oliwek
  • Czosnek, sok z cytryny, szczypiorek

Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki lub plasterki. Tuńczyka i fasolkę odcedzić. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na strzępy. Rozłożyć na sałacie warzywa, tuńczyka i jajko. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny, przyprawić odrobiną soli i pieprzu. Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem i posypać posiekanym szczypiorkiem.