Przygotowanie:
Jeśli jesienna aura sprawia że nie masz ochoty na sałatki z surowych warzyw na lunch zabierz do pracy zupę. Gęsta i ciepła zupa na pewno sprawi że poczujesz się pełen energii.
Przepis na 1 porcje, 324kcal
- Gęsta zupa pomidorowo-paprykowa z wędzonym tofu
- 200 g Pomidory z puszki
- 250 g Sok pomidorowy
- 100 g Papryka czerwona
- 10 g Oliwa z oliwek (2 łyżeczki)
- 80 g Tofu sojowe wędzone
- 30 g Cebula
- ½ kostki ekologicznej bulionu warzywnego, listek laurowy, ziele angielskie, słodka papryka
W rondlu na połowie oliwy zeszklić lekko cebulkę, dodać pokrojoną drobno paprykę, chwilę podsmażyć ciągle mieszając. Dodać sok pomidorowy, kostkę bulionową, przyprawy i gotować około 15 minut, doprawić zupę solą i pieprzem. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na połowie oliwy i dodać do zupy na talerzu. Podawać z pieczywem.