Owsianka z granatem, masłem orzechowym i bananem

Owsianka z granatem, masłem orzechowym i bananem idealna na dobry początek dnia!

wsianka z granatem, masłem orzechowym i bananem

Wartość odżywcza w 1 porcji:

  • Energia: 789 kcal
  • Białko: 24,3 g
  • Tłuszcze: 27,3
  • Węglowodany: 122 g

Składniki na 1 porcję:

  • Płatki owsiane górskie – 80 g
  • Banan – 120 g
  • Mleko – 200 g
  • Masło orzechowe – 20 g
  • Syrop klonowy – 20 g
  • Cytryna – kilka kropli
  • Na wierzch: Granat – 30 g, Orzechy włoskie – 10 g

Przygotowanie:

Płatki górskie zagotować na mleku, a następnie zmniejszyć moc palnika – owsianka już zacznie sama gęstnieć. Połowę banana rozgnieść widelcem, druga połowę pokroić na wierzch. Dodać masło orzechowe, sok z cytryny, syrop klonowy i wymieszać. Gdy owsianka będzie miała odpowiednią gęstość, przełożyć do miseczki. Podawać z granatem, orzechami i bananem.

Przepis autorstwa praktykantki, Zuzanny Wlazło.