Sałatka z fetą i rukolą

Sałatka z fetą i rukolą

Składniki: 270 g Ser Feta 12% tłuszczu 200 g Pomidory suszone w oleju 280 g Kukurydza konserwowa 50 g Słonecznik, nasiona 40 g Oliwa z oliwek 150 g Rukola Sok z cytryny, zioła prowansalskie, bazylia, sól, pieprz Fetę i pokroić w kostkę, pomidory odsączyć z oleju i pokroić. Słonecznik uprażyć na suchej...

Sałatka z tofu, malinami i sezamem

Sałatka z tofu, malinami i sezamem

Okres letni to czas, gdy na straganach i w sklepach królują sezonowe owoce i warzywa. Bez wątpienia maliny to jedne z najbardziej aromatycznych i smakowitych owoców dostępnych o tej porze roku. Są pełne witamin i składników mineralnych, a także wspomagającego funkcjonowanie układu pokarmowego błonnika. Warto wykorzystać je do przyrządzania letnich posiłków –...

salatka z pikantnym kurczakiem

Sałatka z pikantnym kurczakiem i niebieskim serem

Sałatki nie muszą być nudne, ani bez smaku. Wystarczy dodać kilka składników o charakterystycznym smaku, a od razu stają się treściwe i aromatyczne. Teraz wiosną, kiedy pojawiają się coraz dorodniejsze i lepsze w smaku warzywa, warto trochę poeksperymentować!

Treściwa sałatka warstwowa z jajkiem i szynką

Warzywa nie muszą być nudne – można je fajnie połączyć z innymi produktami i podać w ciekawy sposób tak, aby zachęcały do zjedzenia! Sałatki możemy tworzyć dodając kilka treściwych składników, a tym samym zyskać pożywny posiłek. Przepis na 6 porcji, jedna dostarcza 251 kalorii; 22g białka; 9g tłuszczu; 21 g węglowodanów 150...

Łódeczki z cykorii z camembertem

Łódeczki z cykorii z camembertem

Jeśli lubisz sery pleśniowe nie musisz z nich rezygnować ze względu na ich wysoką kaloryczność. Możesz wymieszać je z chudym jogurtem lub twarożkiem i otrzymać w ten sposób bardzo smaczną pastę.

×