Dietetyk online

Szybka i pożywna sałatka

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę, rzodkiewki na plasterki, a pomidorki na połówki. Fetę kroimy w kostkę. Całość wykładamy do miski, na koniec sałatkę posypujemy rukolą, nasionami słonecznika i jagodami goji.

Grecka sałatka

Grecka sałatka

Warzywa pokroić w kostkę, pomidorki i oliwki na połówki. Wymieszać ze świeżym szpinakiem, dodać pokrojoną w kostkę fetę. Całość posypać nasionami słonecznika i siemieniem lnianym. Na koniec sałatkę skropić oliwą z oliwek.

Sałatka z fetą i granatem

Sałatka z fetą i granatem

Gruszkę, pomidora i cebulę umyć i pokroić a granat obrać. Do misy wrzucić rukolę, dodać pokruszony ser feta, pokrojone warzywa i owoce. Całość polać miodem i oliwą z oliwek i wymieszać, na koniec posypać pestkami dyni.  Przepis autorstwa Katarzyny Burakiewicz, stażystki Poradni Mój Dietetyk Poznań. Opiekun stażu: dietetyk Agnieszka Pompecka.

×