Kanapki z jajkiem i ogórkiem kiszonym
Jaja ugotować na twardo. Pieczywo przekroić na pół, ułożyć liście sałaty. Następnie układamy plasterki pokrojonego jajka, całość smarujemy małą ilością majonezu. Na wierzch układamy plasterki ogórków kiszonych.
Jaja ugotować na twardo. Pieczywo przekroić na pół, ułożyć liście sałaty. Następnie układamy plasterki pokrojonego jajka, całość smarujemy małą ilością majonezu. Na wierzch układamy plasterki ogórków kiszonych.
Jajko ugotować na miękko. Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z ulubionymi przyprawami i podsmażyć na oleju. Na talerzu ułożyć mix sałat, pokrojonego pomidora, cebulę oraz podsmażone mięso. Na wierzch ułożyć jajko, całość skropić oliwą, posypać nasionami słonecznika, sezamem i czarnuszką.
Płatki górskie zagotować na mleku, a następnie zmniejszyć moc palnika – owsianka już zacznie sama gęstnieć. Połowę banana rozgnieść widelcem, druga połowę pokroić na wierzch. Dodać masło orzechowe, sok z cytryny, syrop klonowy i wymieszać. Gdy owsianka będzie miała odpowiednią gęstość, przełożyć do miseczki. Podawać z granatem, orzechami i bananem. Przepis autorstwa...
Porządnie opłukaną kaszę gotujemy, ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie zblendować ją z bananem i syropem klonowym. Posypać owocami i gotowe. Przepis autorstwa praktykantki, Zuzanny Wlazło.
Na spód miski położyć 1 kostkę czekolady – rozpuści się po zalaniu ciepła owsianką. Płatki zagotować na mleku, zmniejszyć moc palnika. Dodać wiórki i słodzidło wedle uznania. W międzyczasie wypestkować czereśnie. Owsiankę przełożyć do miski, ułożyć na niej owoce i zetrzeć na tarce drugą kostkę czekolady. Przepis autorstwa praktykantki, Zuzanny Wlazło.
Na pieczywie należy rozsmarować ser ricottę, następnie ułożyć rukolę i plastry pomidora. Na wierzch ułożyć oliwki pokrojone na drobne kawałki, kanapki posypać kiełkami. Na sam koniec skropić pieczywo oliwą z oliwek, zjeść z pokrojonymi rzodkiewkami.